Deskset – svår att tappa bort, lätt att älska

Utsökt formgivning med utsökt funktion

Bankpennan, receptionspennan, bordspennan – eller helt enkelt ballografen. Uttrycket ”kärt barn har många namn” passar verkligen in på Ballograf Desk Set. Från att ha varit ett självklart inslag på banker och postkontor upptäcks denna designklassiker nu av nya generationer – det är ju fortfarande smidigt med en penna som du alltid vet var du har.

Från banken till designbutiken
Pennan med sin karaktäristiska kulkedja och ställ kom ut på marknaden 1961. Idén bakom produkten då var att banker och postkontor inte skulle bli av med så många pennor, idag har denna älskade klassiker tagit steget in i formgivningens finrum och säljs i designbutiker världen över. Du kan till och med hitta den på MoMA, Museum of Modern Art i New York.

Läs mer om vår historia

En del av vår svenska historia

Precis som Epoca har Desk Set en naturlig plats i den svenska företagshistorien. Förr var en mellanblå Epoca märkt med ”tillhör statsverket” eller en svart Desk Set-variant på banken givna detaljer i det moderna Sverige. ”Tillhör Statsverket” stod det förresten tidigare på alla pennor som levererades till stat och kommun. Och leveranserna fortsätter än idag, om än utan den märkningen.

En riktigt bra penna i flera olika modeller
Alla Ballograf-pennor tillverkas i Sverige, i vår fabrik i Filipstad. Desk Set monteras fortfarande för hand, en process i sju steg som säkerställer pennans höga kvalitet. Idag finns Desk Set i flera olika färger och utföranden, bland annat med Stig Lindbergs mönster. Ett fint möte mellan två av svensk formgivnings mest älskade klassiker.

Alla våra deskset

Laddad med 8000 meter unikt bläck

Men även insidan räknas.  Ballografs bläck är tillverkat speciellt för vårt svenska klimat och ska klara såväl varma som jättekalla temperaturer. Vi är i princip ensamma i vårt slag när det kommer till det ljusbeständiga bläcket i våra pennor. Bläcket har nämligen den mycket strikta certifieringen Svenskt Arkiv, vilket krävs för användning inom exempelvis kommun och landsting. Bläcket i pennan räcker dessutom i 8000 meter, något vi är ensamma om att kunna erbjuda. Det är nio gånger längre än genomsnittspennan, och ungefär dubbelt så långt som närmaste konkurrent.

Köp refill till ditt deskset
  0
  Din kundvagn
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kupong
   Otillgängliga rabattkoder
   ballograf30 Få 30% i rabatt
   engraving Få 100% i rabatt
   gravyrkampanj Få 30% i rabatt