Vanliga missförstånd om kulspetspennor

Bläckpennan har i vissa kretsar ett dåligt rykte, men som de flesta fördomarna så beror det oftast på okunskap. Och dålig kvalitet. Vi tänkte sticka hål på, och förklara, några av de vanligaste missförstånden kring kulspetspennor.


1. Pennorna är dåliga för miljön

Det beror på. Engångsprodukter är vi alla medvetna om är dåliga för miljön. Plast är inte heller så bra. Slit och släng-produkter ska undvikas.

Ballograf har i över 50 år jobbat aktivt för att skapa pennor som ska hålla en hel livstid. Bläckpatronen i Ballografpennor skriver 8000 meter. Det är dubbelt så långt som närmaste konkurrent, och nio gånger längre än genomsnittspennan.

Visste du? Till våra Epoca-pennor och Deskset används en plast som heter Cellidor (Cellulosapropionat) som är 49% cellulosabaserad. Det är bra för miljön. Dessutom återanvänder Ballograf de rester som blir vid tillverkning av både pennkropp och metalldelar. Det är ännu bättre för miljön.

Tips:

 • Slarva inte bort din penna i tid och otid
 • Byt refill, inte penna
 • Välj en penna som tillverkas i Sverige

2. Bläcket kladdar och klumpar

Det är faktiskt inget missförstånd, utan mer en kvalitetsfråga. Om du köper (eller får) en billig penna är det inte så konstigt om den inte har ett bra bläck.

Bläck finns såklart i många olika kvalitetsnivåer, var noga med att kontrollera detta inför ditt köp.

Vad innebär Svenskt arkiv-bläck? Läs mer i vår FAQ.


3. Pennorna går bara sönder

Lite samma svar här som svaret ovan. Tråkigt blogginlägg detta. Men självklart kan en penna gå sönder om de används flitigt. Vissa pennor och modeller är känsligare än andra beroende på material och design. En metallpenna kanske inte spricker lika lätt som en plastpenna exempelvis.

Klickmekanism och spets ska tåla mycket tycker vi. Det är därför Ballograf och Cross har livstids garanti på pennorna.

Bara för att vissa billiga gratispennor är dåliga betyder det inte att alla kulspetspennor är det. Så det så.


4. Det går inte att sudda

Tja. Det är väl i och för sig sant. Men det finns bläck som är raderbart för den som vill. Det häftiga med raderbart bläck är att det inte försvinner från pappret, utan är osynligt tills du stoppar in det i exempelvis frysen. Bläcket är nämligen värmekänsligt, när man suddar bildar friktionen värme som döljer det du skrivit eller ritat.


5. Bläcket bleknar med tiden

Kvalitetsfråga. Igen. Självklart finns det dåligt bläck, det går inte att sticka under stolen med. Se till att välja en penna med bläck du litar på. Såklart.

  0
  Din kundvagn
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kupong
   Otillgängliga rabattkoder
   ballograf30 Få 30% i rabatt
   engraving Få 100% i rabatt
   gravyrkampanj Få 30% i rabatt