Säg hej till Sveriges kanske mest kända kulspetspenna

Tänk på en kulspetspenna. Vad ser du framför dig?

Chansen är stor att det är just en Ballograf Epoca. Denna klassiker har funnits i vårt sortiment ända sedan 1961 och är fortfarande en storsäljare, dels tack vare sin fina funktion – men kanske framförallt för den sköna skrivkänslan. Från viktiga kontrakt till kärleksbrev och shoppinglistor: tänk dig allt skrivits med en Epoca genom åren!

En ny epok i pennans historia
Tanken bakom Epoca var att formge en penna med en ergonomiskt riktig form. Önskemål om en sådan hade nämligen kommit från Postverket, eftersom deras personal skrev mycket varje dag och klagade över trötthet och smärtor i handen. Därför fick Epoca en form som inte liknade någon annan penna i början av 60-talet, men som vi alla känner igen idag. Under mer än två år testas och provskrivs den, både för hand och i speciella testapparater. Sedan lanseras Epoca i två modeller: Epoca P och Epoca Luxe – och resten är, som man säger, historia.

En riktigt bra penna i flera olika modeller
Alla Ballograf-pennor tillverkas i Sverige, i vår fabrik i Filipstad. Under åren har Epoca-sortimentet vuxit och idag vågar vi nästan påstå att det finns en Epoca för alla.

Våra Epoca

Laddad med 8000 meter unikt bläck

Men även insidan räknas.  Ballografs bläck är tillverkat speciellt för vårt svenska klimat och ska klara såväl varma som jättekalla temperaturer. Vi är i princip ensamma i vårt slag när det kommer till det ljusbeständiga bläcket i våra pennor. Bläcket har nämligen den mycket strikta certifieringen Svenskt Arkiv, vilket krävs för användning inom exempelvis kommun och landsting. Bläcket i pennan räcker dessutom i 8000 meter, något vi är ensamma om att kunna erbjuda. Det är nio gånger längre än genomsnittspennan, och ungefär dubbelt så långt som närmaste konkurrent.

Skriv med livstidsgaranti
Hållbarhet handlar också om att tillverka saker som håller i längden – och här är vi väldigt stolta över våra pennor.  Vi har jobbat i över 50 år för att skapa pennor som ska hålla en hel livstid, det innebär att vi kan erbjuda livstidsgaranti på klickmekanismen i din Ballografpenna.

 

 

Köp refill till din Epoca
  0
  Din kundvagn
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kupong
   Otillgängliga rabattkoder
   ballograf30 Få 30% i rabatt
   engraving Få 100% i rabatt
   gravyrkampanj Få 30% i rabatt