Vad är grejen med Cross?

Hur kommer det sig att Ballograf säljer pennor från Cross? Det är en fråga vi får ibland, och det är dags att vi berättar historien.

Snabba svar först:

 • Ballograf är distributör av Cross för Sverige.
 • Precis som Ballograf vågar Cross ge livstids garanti på sina pennor. Det säger mycket om vilken kvalitet man kan förvänta sig av ett bruksföremål. Cross har fantastiska pennor, som Ballograf mer än gärna ställer sig bakom.

Historien om Cross

Cross är det äldsta penntillverkaren i USA, som grundades 1846 av Richard Cross, med kärnan inom smyckestillverkning. Företaget började senare att göra innovativa lösningar för pennor, och var en av de första tillverkarna av stiftpennor. Sheaffer köptes upp av Cross i november 2014, och ingår också i vårt sortiment av kvalitetspennor.

Precis som Ballograf sedan länge har en god relation med både Svenska Staten och Kungahuset är Cross officiell leverantör av pennor till Vita Huset sedan 70-talet.

George W. Bush och Clinton använde sig av Cross Townsend. Även Obama skrev med denna penna, men gick sedan över till Century II, som även nuvarande presidenten Trump använder.

Exempel på när man ska välja en Cross-penna

Även om vi självklart vill rekommendera våra egna Ballografpennor i alla lägen, så finns det tillfällen då Cross kommer vara ett bättre val.

Här är några sådana exempel:

Att Ballograf är svensk distributör till Cross beror helt enkelt på att vi vet, som enda penntillverkare i Norden, vad som är god skrivkvalitet.

Vilken penna är din favorit?

  0
  Din kundvagn
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kupong
   Otillgängliga rabattkoder
   engraving Få 100% i rabatt
   gravyrkampanj Få 100% i rabatt
   påskpenna25 Få 25% i rabatt