Jamil tar hand om Epocamaskinen

62 år och nästan ny på Ballograf- bara åtta år har gått sedan Jamil Goria började på fabriken. Många av hans kollegor har jobbat här betydligt längre.

Jamil är Ballografs alldeles egna romantiker. Medan han underhåller Epocamaskinen och fyller på delar till pennorna pratar han mer än gärna om livet och kärleken.

När han började för åtta år sedan jobbade han med Rondo-maskinen. Nu är den uppflyttad till Filipstad, Jamil tar istället hand om Epocamaskinen och den tvättmaskin som tvättar rent alla metalldelar från den olja som används under tillverkningen. Men på Ballograf hjälps alla åt med det mesta, så Jamil är lite av en allt i allo.

– Rondomaskinen var enkel att jobba med, den är lite nyare än vad maskinen som gör Epoca är, berättar Jamil. Äldre maskiner som Epocamaskinen har verkligen en personlighet att anpassa sig till.

Det kanske är därför favoritpennan är just Rondo, framförallt Rondo Elegance i roséguld.

– Den är lite…, det blir tyst bakom oss och Jamil vänder sig mot den pausade Epocamaskinen- en penna har fastnat och behöver lite hjälp på traven.

– Den är lite tyngre än Epocan, och skön att skriva med.

– Det är synd att pennan konkurreras ut. Men Ballograf står upp för god kvalitet!

Problemet är att många inte längre bryr sig om en skön penna. Datorerna tar över. Tur att alla länder inte är lika digitala som Sverige- i många delar av världen är pennan fortfarande en viktig del av vardagen.

Ballograf varken vill eller försöker göra de billigaste pennorna på marknaden. Kvalitet kan inte konkurrera med lågprispennor.

På frågan varför Ballograf trots allt uppskattas hos kunderna tror Jamil att det är kvaliteten i pennan som inte går att jämföra med andra. Livstids garanti är det inte många andra som har. Bläcket är bra(ett av världens bästa. red. anm.), och pennan är enkel att skriva med.

– Pennorna är helt enkelt perfekta, säger han och skrattar.

Tips från Jamil: Glöm inte bort att pennan har livstids garanti! Och kom ihåg att det finns många färger att välja på, det finns en penna för alla. Minst.

  0
  Din kundvagn
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kupong
   Otillgängliga rabattkoder
   ballograf30 Få 30% i rabatt
   engraving Få 100% i rabatt
   gravyrkampanj Få 30% i rabatt