Fördelar med att skriva förhand

I en tid där tekniken omformat sättet vi kommunicerar och dokumenterar information. Tangentbordet, surfplattan och mobilen har blivit det primära sättet att skriva och kommunicera för många. Det kan vara både effektivt och bekvämt, men det är det lätt att glömma bort de fördelar som handskrift kan erbjuda. 

Här är några fördelar:

 

1. Hjälper oss komma ihåg det vi ska lära oss bättre.

Flera studier visar att vi kommer ihåg det vi skriver lättare när vi skriver för hand i stället för på datorn. Neurovetenskapsmannen och författaren Dr. Henning Beck förklarar att när vi skriver på ett tangentbord kopierar vi oftast det vi hör 1:1. Men när vi skriver för hand måste vi aktivt välja vad vi ska skriva på papperet, vilket kräver koncentration på det väsentliga och att uttrycka förståelsen i egna ord. Kort sagt, att skriva för hand involverar en mer tänkande process och skapar ett minnesavtryck.

2. Utvecklar finmotoriska färdigheter.

Handens rörelser har en central plats i vår hjärna. Professor och handkirurg Göran Lundborg förklarar att hjärnan är designad för att styra handen i dess olika aktiviteter och rörelser. När vi skriver för hand involveras alla fingrar, till skillnad från att skriva på mobiler eller datorer där enstaka fingrar arbetar i en repetitiv rörelse. Denna finmotoriska rörelse är avgörande i vår vardag och kan förbättras genom handskrift, något som går förlorat när vi främst använder tangentbord och mobiler.

3. Förbättrad fokus och koncentration.

Att skriva för hand kräver närvaro och aktiva val, vilket leder till ökad koncentration. Detta inte bara förbättrar förståelsen av det studerade materialet utan ger även mer eftertänksamma och välskrivna texter.

4. Främjar kreativitet.

Författare, konstnärer och andra kreativa yrken föredrar ofta penna och papper för att kladda ner nya idéer. Handskrift är en kreativ aktivitet där vi enkelt kan skissa, kladda och skapa figurer, vilket underlättar ett kreativt flow.

5. En paus från det digitala.

I en värld där skärmar dominerar ger handskrift oss en välbehövlig digital paus. Att skriva för hand ger en chans att vila från den konstanta digitala stimulansen, vilket kan minska mental trötthet, huvudvärk och ögontrötthet och därmed förbättra vårt övergripande välbefinnande.

Sist men inte minst ger handskriften en unik personlig touch på det vi skriver, något som en dator helt enkelt inte kan kopiera. Att få ett handskrivet brev visar verkligen att avsändaren tog sig tid och ansträngning.

Avslutningsvis, så kan kan datorer, surfplattor och mobiler erbjuda oss ett bekvämt och effektivt sätt att skriva, men att enbart skriva digitalt gör att vi går miste om en rad fördelar handskrifter kan ge i våra liv. Så, när skrev du sist ett handskrivet brev eller en anteckning till någon du bryr dig om? Ta en stund att uppleva de unika fördelarna med att låta pennan och pappret återta sin plats i vår digitala värld.

/Emma

  0
  Din kundvagn
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kupong
   Otillgängliga rabattkoder
   engraving Få 100% i rabatt
   gravyrkampanj Få 100% i rabatt
   påskpenna25 Få 25% i rabatt