Borde pennor räknas som engångsartiklar?

Varje år dumpas 8 miljoner ton plast i haven. Forskare menar att om trettio år kommer haven bestå av mer plast än fisk. Mörka siffror, men som tur är har EU beslutat att ta steg i rätt riktning och stoppa engångsartiklar i plast från och med 2021. Dessutom ska alla plastförpackningar gå att återvinna från 2030.

Men pennorna då? Alla dessa pennor som inte ens går att byta patron på när de tar slut, som slängs efter bara ett fåtal användningar.

I USA slängs mer än 4,3 miljoner pennor varje dag.

Ballograf har i över 50 år jobbat aktivt för att skapa pennor som ska hålla en hel livstid. Bläckpatronen i Ballografpennor skriver 8000 meter. Det är dubbelt så långt som närmaste konkurrent, och nio gånger längre än genomsnittspennan.

Det faktum att det inte ens är möjligt att byta refill på de flesta bläckpennor gör att de borde räknas som engångsartiklar med tanke på den högst begränsade livslängden.

Plasten i Epoca och Deskset är till 49% gjord av cellulosa, och delarna som av olika anledningar blir fel i produktion återanvänds för att minimera svinn.

Dessutom kan vi inte nog rekommendera vårt Deskset, som är designat för att inte kunna tappas bort. Smart, eller hur?

Läs gärna vårt blogginlägg om hur du undviker att tappa bort din penna här.

Läs mer om rapporten kring plastmängderna i haven här.

Tre vanliga missförstånd om bläckpennor.

  0
  Din kundvagn
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kupong
   Otillgängliga rabattkoder
   engraving Få 100% i rabatt
   gravyrkampanj Få 100% i rabatt
   påskpenna25 Få 25% i rabatt