Om oss | Ballograf

VILKA ÄR VI?

Hos Ballograf tillverkar vi pennor sedan 1945. Du hittar vår fabrik i Filipstad, där vi fortfarande använder en del handarbete för att montera pennorna. Som Sveriges enda penntillverkare exporterar vi till många olika länder som bland annat Tyskland, Finland, Schweiz, Japan, USA och Italien. Varje år produceras över 5 miljoner kulspetspennor, stiftpennor. Dessutom tillverkas i den egna fabriken Friendly pennorna, vår egna serie märkpennor, som övertygar med sin miljövänlighet.

To do my assignment for college I always use the help of professionals. This service helps me to write my assignment UK at any time. I can trust this resource as guys always provide high-quality content.

Kvalitet och nöjda kunder är väldigt viktiga för oss. Därför lämnar vi livstidsgaranti på tryckmekanismen i våra produkter. Vi använder svenskt arkivsäkert bläck vilket är särskilt viktigt för myndigheter och företag med respektive regler. Dessutom levererar vi en skrivlängd av 8000m så att skrivglädjen varar extra länge!

Våra klassiker är Epoca P och Rondo som lämpar sig särskilt bra för tryck med olika företagsloggor. Med det stora utbudet av olika färger finns det den passande modellen för alla smaker och tillfällen.Vid sidan av klassikerna hittar du ett brett sortiment med pennor och passande tillbehör, både från Ballograf och andra härliga varumärken.

VÅR HISTORIA

Ballograf grundades 1945 av Eugen Spitzer.

I början skedde produktionen i ett litet garage. Företaget hette AB Fabeh.

Företaget började växa snabbt och flyttade till Mölndal under namnet Ballografverken AB och med Victor Reich som VD. Ballograf är en sammansättning av "ballo" vilket betyder kula och ordet "graf" som betyder skriva.

1953 lanserade Ballograf en kulspetspenna med svenskt arkivbläck som ledde till att företag och myndigheter kunde använda den. Succén för kulspetspennan var stor och Ballograf började utvecklas till Nordens ledande penntillverkare för kulspetspennorsamtidigt som exporten till andra länder började öka.

Från 1953 till 2004 ägdes Ballograf av det franska företaget BIC.

1960 började Ballograf producera den pennan som fortfarande är bestsellern och idag en riktig klassiker som inte har förändrats. Många känner till pennan Epoca i sin speciella form som deskset som ofta finns hos banker eller i hotellreceptioner.

1992 tillverkades pennan Rondo för första gången som är en mycket populär klassiker än idag.

Från 1960 till 2019 var produktionen i Västra Frölunda, utanför Göteborg. Idag tillverkas pennorna i Filipstad.

Ballograf är idag i svenska händer och ägarna är Tommy Kvist och Jan Johansson. Bolagets VD heter Peter Orrgren.

Idag är Ballograf den enda penntillverkaren i norden och exporterar pennor till 49 länder (som Österrike, Japan, USA, Schweiz och många fler). Företaget tillverkar över 4 miljoner pennor per år och har ungefär 18 medarbetare.


Bra länkar

ÅF-Material | Köpvillkor | Integritetspolicy