Hållbarhet i dess mest bokstavliga form

För en hel livstid

För oss på Ballograf handlar hela vår verksamhet om hållbarhet. Om att inte uppmuntra en slit och släng-konsumtion, utan att utveckla produkter som verkligen håller i längden. Pennor som tack vare hög kvalitet, utbytbara patroner och livstidsgaranti på klickmekanismen kan följa dig genom livet. Det menar vi är hållbarhet i dess mest bokstavliga form.

Kvalitet för livet

Kvaliteten hos våra produkter är en viktig miljöaspekt. Våra pennor är producerade med en sådan kvalitet att de inte ska gå sönder, vilket i sin tur innebär att de inte slängs och bidrar till sopberget i samma utsträckning som reklampennor. Vi har jobbat i över 50 år för att skapa pennor som ska hålla en hel livstid, det innebär att vi kan erbjuda livstidsgaranti på klickmekanismen i din Ballografpenna.

Vår historia

Utbytbart är hållbart

Alldeles för många pennor som köps idag skriver bara ett fåtal hundra meter. Inte nog med att våra pennor ger dig mycket skrivglädje för pengarna. En Epoca skriver till exempel i hela 8 000 meter, det motsvarar ungefär 400 fullskrivna A4-sidor. Patronen i din Ballografpenna är dessutom utbytbar. Så när bläcket tagit slut är det bara att köpa en ny refill – och din penna får nytt liv igen. Naturligtvis kan du även byta ut stift och suddgummin på våra stiftpennor när det tar slut.

Omtanke om materialval

Våra produkter är producerade med minsta möjliga miljöpåverkan i åtanke. I våra storsäljare Epoca och Desk Set har vi till exempel valt att arbeta med cellulosabaserad plast, som både ger en produkt med hög kvalitet till 50% är producerad av cellulosa. Blir någon del fel i produktionen ser vi också till att återanvända den för att minska svinn. Det gäller att hushålla med resurserna.

 

 

Köp refill

Made in Sweden

Även onödiga transporter orsakar onödigt stor miljöpåverkan. Därför är vi stolta över att ha vår produktion i Filipstad. Ända sedan starten 1945 har Ballograf producerat pennor i Sverige – och Idag är vi ensamma om att erbjuda en svenskproducerade pennor. Bra för både vår miljö och för svenska arbetstillfällen.

Skriv extra hållbart med Eco Friendly

Att undvika slit och släng-produkter är en stor del i en hållbar livsstil – och att tillverka pennor som håller i längden har vi lång vana av. Men för dig som vill skriva ännu lite grönare har vi skapat serien Eco Friendly by Ballograf.

 

 

Eco Friendly
  0
  Din kundvagn
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kupong
   Otillgängliga rabattkoder
   engraving Få 100% i rabatt
   gravyrkampanj Få 100% i rabatt
   påskpenna25 Få 25% i rabatt