Integritetspolicy

Integritetspolicy

Att skydda dina personuppgifter anser vi som mycket viktigt och vill därför förklara på ett enkelt och transparent sätt hur vi hanterar datasekretessen.

Registeransvarig för dina personuppgifter

Vi från Ballograf AB är ansvariga för personuppgifterna som vi får från dig. Vad som gäller för behandlingen av personuppgifterna håller vi oss till den gällande lagstiftningen.

Ballograf AB

Klangfärgsgatan 11A  

42652 Västra Frölunda

Sverige

Telefon: +46 31 769 14 53

Email: info@ballograf.se

VD och dataskyddsansvarig: Peter Orrgren

Organisationsnummer: 556667-0591

Email för dataskyddsfrågor/borttagning: dataprotection@ballograf.se

1.Vem har åtkomst till din information?

Vi vidarebefordrar inte dina uppgifter till tredje part för användande i marknadsföringssyften. Däremot vidarebefordrar Ballograf en del av uppgifterna till våra tjänsteleverantörer för att kunna erbjuda dig den bäst möjliga service.

Tjänsteleverantörerna tar hand om vissa tjänster för oss som exempelvis faktureringen och behöver därför ha tillgång till dina uppgifter. De kan dock bara använda din data i mycket begränsad utsträckning.

2. Vad är anledningen för oss för att samla in dina uppgifter?

Vi behöver dina personuppgifter för att kunna ge dig bästa service. Nedan ser du vad exakt vi behöver din data för:

-          handläggning av ditt köp och tillhörande administration och bokföring

-          möjligheten till hjälp för dig genom våran kundtjänstavdelning

-          För marknadsföringssyften

-          För att vi måste hålla oss till lagstiftningen och exempelvis enligt bokföringslagen spara vissa uppgifter.

-          För att undvika att våra tjänster blir utsatta för missbruk 

3Var sker lagringen av dina personuppgifter?

När vi behandlar dina uppgifter, sker lagringen inom EEA.

4. Hur ser vi till att dina uppgifter är säkra hos oss?

Vi hanterar dina data med största möjliga försiktighet för att se till att din data är säker hos oss. Samtidigt vill vi dock uppmärksamma om att webbtjänster, anslutningar osv. aldrig är helt säkra. Med hjälp av våra rutiner ser vi till att bara samla in de uppgifterna som vi verkligen behöver och sparar ingenting längre än nödvändigt.

5. Din rätt till rättelse

Ifall din information skulle vara felaktig eller ofullständig har du rätten att vi korrigerar eller kompletterar den. Kontakta oss gärna på dataprotection@ballograf.se

6. Din rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut personuppgifterna som Ballograf AB har samlat om dig om uppgifterna har samlats in enligt avtal, efter ditt samtycke eller på automatiserat sätt. Rätten gäller bara för de personuppgifter som Ballograf AB har fått från dig.

7. Din rätt att göra invändningar

Du kan hela tiden göra invändningar angående dina uppgifter som vi hanterar. Din rätt är därför att neka direktmarknadsföringen från oss. Du kan avanmäla dig till all typ av direktmarknadsföring i vara utskick till dig. Behöver du hjälp så är det bara att höra av dig till dataprotection@ballograf.se .

8. Din rätt till radering

Rätten till radering betyder att du får ta bort all data som vi har ifrån dig oavsett tidpunkt. Det finns dock några situationer där vi inte kan radera din information eftersom lagen inte tillåter en radering. Exempelvis behöver vi spara några uppgifter efter ditt köp enligt bokföringslagen.